Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

BAZENSKE VODE

 

KAKOVOST KOPALNE VODE V BAZENIH

 

Ministrstvo za zdravje zaradi varovanja zdravja uporabnikov bazenov oz. kopališč ureja kakovost kopalne vode v bazenih oz. minimalne higienske zahteve za kopalno vodo v bazenu in kopališč s Pravilnikom o minimalnih higienskih zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati kopališča in kopalna voda v bazenih (Ur.l. RS, št. 59/2015.

 

Uporabniki bazenov morajo biti obveščeni o kakovosti kopalne vode, zato mora upravljavec na informacijskem mestu bazena oziroma bazenskega kopališča za vsak bazen namestiti obvestilo z informacijami o rezultatih laboratorijskih preskušanj z ugotovitvijo skladnosti za najmanj zadnje laboratorijsko preskušanje kopalne vode. Poleg tega mora objaviti tudi podatke o pogostnosti odvzema vzorcev v posameznih bazenih ter pojasnilo v zvezi z oceno skladnosti vzorca kopalne vode, in sicer: ali je kopalna vodna skladna, ali je kopalna voda neskladna z zahtevami pravilnika in še vedno primerna za kopanje in ali je kopalna voda neprimerna za kopanje.

 

 

 

 

 

 

ZAKONODAJA

  • P R A V I L N I K o minimalnih higienskih zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati kopališča in kopalna voda v bazenih (UL RS št. 59/2015) več informacij