Skoči na vsebino

TEMELJNI DOKUMENTI

Skupina Pompidou pri Svetu Evrope je pomembni mednarodni organ za oblikovanje in spremljanje različnih aktivnosti na področju prepovedanih drog.

Na ministrski konferenci, ki je pod naslovom: "Nove generacije – izzivi za veljavne politike na področju drog" potekala 19. in 20. novembra 2014 v Strasbourgu v Franciji (na sedežu Sveta Evrope), je bila sprejeta politična  izjava, s katero so se države članice zavezale za nadaljnje učinkovito in usklajeno sodelovanje na mednarodnem področju.

Na zasedanju je bil potrjen tudi nov delovni načrt Pompidoujeve skupine za obdobje 2015 - 2018. Delovni načrt obravnava delo skupine na vseh osnovnih vsebinskih področjih, kot so: preprečevanje zasvojenosti, izobraževanje za snovalce politik na področju drog – koherentna politika na področju zasvojenosti, mreženje na področju politike v JV Evropi, mreženje v sredozemskem prostoru, mreženje praktikov, predhodne snovi za proizvodnjo drog, preprečevanje tihotapstva z drogami preko letališč. Skupina za politiko na področju drog v JV Evropi, ki jo je v zadnjih štirih letih koordinirala Republika Slovenija, je iz fakultativnega statusa (ad-hoc skupine) prerasla v redno dejavnost.

Republika Slovenija je bila ponovno izvoljena v izvršni biro Pompidoujeve skupine. Naša država na ta način potrjuje zavezanost poglobljenemu in nepretrganemu sodelovanju med različnimi državami in mednarodnimi organizacijami pri reševanju vseh vidikov problematike drog v širšem evropskem prostoru.

Politična izjava ( .pdf)

Delovni program 2011-2014 ( .pdf)

Delovni program Pompidoujeve skupine 2006 - 2010 ( .doc)

Delovni program Pompidoujeve skupine 2000 - 2003 ( .pdf)

Poročilo o izvajanju delovnega programa 2011-2014 ( .pdf)

Poročilo o izvajanju delovnega programa Pompidoujeve skupine 2004 - 2006 ( .doc)