Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

1. NACIONALNA KONFERENCA O PREHRANI IN TELESNI DEJAVNOSTI, 17. OKTOBER 2016, BRDO PRI KRANJU

V Sloveniji smo pri otrocih uspeli zaustaviti naraščajoči trend debelosti. Od leta 2011 se debelost počasi znižuje, vendar moramo vztrajno nadaljevati z ukrepi za zmanjšanje kroničnih bolezni in debelosti – za več zdravja za vse. Ti ukrepi imajo tudi pozitivne finančne posledice na neposredne in posredne stroške v zdravstvenem sistemu in širše v gospodarstvu. Smo na dobri poti, da se napoved, da nove generacije otrok ne bodo dosegle pričakovane življenjske dobe svojih staršev, ne bo uresničila v Sloveniji.

 

Ob letu od sprejetja Resolucije o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 in ob svetovnem dnevu hrane smo na Ministrstvu za zdravje pripravili 1. Nacionalno konferenco o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje z mednarodno udeležbo -  S povezovanjem do skupnih ciljev.

 

 

 

 

Konferenca je potekala v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za infrastrukturo, Svetovno zdravstveno organizacijo, Evropsko komisijo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.  

Na konferenci smo: