Skoči na vsebino

1. NACIONALNA KONFERENCA O PREHRANI IN TELESNI DEJAVNOSTI, 17. OKTOBER 2016, BRDO PRI KRANJU

V Sloveniji smo pri otrocih uspeli zaustaviti naraščajoči trend debelosti. Od leta 2011 se debelost počasi znižuje, vendar moramo vztrajno nadaljevati z ukrepi za zmanjšanje kroničnih bolezni in debelosti – za več zdravja za vse. Ti ukrepi imajo tudi pozitivne finančne posledice na neposredne in posredne stroške v zdravstvenem sistemu in širše v gospodarstvu. Smo na dobri poti, da se napoved, da nove generacije otrok ne bodo dosegle pričakovane življenjske dobe svojih staršev, ne bo uresničila v Sloveniji.

 

Ob letu od sprejetja Resolucije o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 in ob svetovnem dnevu hrane smo na Ministrstvu za zdravje pripravili 1. Nacionalno konferenco o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje z mednarodno udeležbo -  S povezovanjem do skupnih ciljev.

 

 

 

 

Konferenca je potekala v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za infrastrukturo, Svetovno zdravstveno organizacijo, Evropsko komisijo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.  

Na konferenci smo: