Skoči na vsebino

RAZPISNO GRADIVO

Danes, 24. 3. 2017, je v Uradnem listu RS št. 14/2017 objavljen Javni razpis za sofinanciranje programov preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV in drugih spolno prenosljivih okužb za leta 2017, 2018 in 2019.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje programov preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV in drugih spolno prenosljivih okužb, s ključnim ciljem preprečevanja nalezljivih bolezni in izboljšanja zdravja prebivalcev Republike Slovenije.

Javni razpis je namenjen nevladnim organizacijam, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji. Okvirna višina proračunskih sredstev za javni razpis je 315.000 EUR na leto.

Vlagatelje pozivamo, da programe, ki izpolnjujejo pogoje, oddajo najkasneje do petka, 21. 4. 2017. Komunikacija v zvezi z javnim razpisom bo potekala samo preko elektronske pošte. Vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov: razpis-hiv.mz(at)gov.si, najkasneje do petka, 14. 4. 2017.

 

Gradiva za prijavitelje:

 

 

Odgovori na vprašanja zainteresirane javnosti več informacij

 

 

Na podlagi mnenja, ki ga je MZ pridobil s strani FURS-a, gre v javnem razpisu za sredstva, ki so namenjena opravljanju neobdavčljive dejavnosti, ki ne daje pravice do odbitka DDV, kar pomeni, da je DDV upravičen strošek in se lahko vključi v finančni načrt.