Skoči na vsebino

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA

 

 

Evropski teden športa, ki poteka od 23. do 30. septembra 2017, je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi.

 

Slogan kampanje je #BEACTIVE (BODI AKTIVEN), njen cilj pa je razgibati Evropo. več informacij OKS

 

 

 

 

Kampanja je priložnost za povezovanje, združevanje in  vključevanje na evropski, nacionalni in lokalni ravni preko športa in telesne dejavnosti. Vrednote Evropskega tedna športa spodbujamo skladno s sprejetim Nacionalnim programom Dober tek, Slovenija  (programom o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje do leta 2025), s katerim želimo v Sloveniji vzpostaviti boljše prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

 

 

Nosilec kampanje Evropski teden športa je Olimpijski komite Slovenije, več informacij ,

v njej pa sodelujemo: Ministrstvo za zdravje RS, Ministristvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje z mrežo centrov za krepitev zdravja, Fakulteta za šport, športna društva in druge nevladne organizacije ter lokalne skupnosti.

 

  

 

Naše aktivnosti v tednu športa

V sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje bodo po Sloveniji območne enote Nacionalnega inštituta in zdravstveni domovi predstavljali:

 

AKTIVNOSTI ZA KREPITEV ZDRAVJA IN SPODBUJANJE ZDRAVJU PRIJAZNE TELESNE DEJAVNOSTI

V ZDRAVSTVENIH DOMOVIH IN LOKALNI SKUPNOSTI

 

Program aktivnosti v lokalni skupnosti

 

Zdravstveni domovi ste vabljeni, da v tem času predstavite presejalne in druge preventivne programe, ki jih izvajate za različne skupine prebivalstva. Izkoristite priložnost, da prebivalce opozorite na to, da lahko z ustrezno telesno dejavnostjo, ob zdravi prehrani in z rednim udeleževanjem preventivnih pregledov in presejalnih programov marsikateri zdravstveni zaplet preprečijo ali pa vsaj pravočasno zdravijo.

 

 

 

 

V sodelovanju s Fakulteto za šport vabimo na 

 

STROKOVNI POSVET "KAJ JE ZDRAV ŠPORT MLADIH?"

                                                 

 

Program posveta ( .pdf)

 

  

 

Prijave sprejemamo do 20.9. oz. do zasedbe prostih mest na naslednjem 

e-naslovu : urska.celig(at)gov.si .  Kotizacije ni.