Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA

 

 

Evropski teden športa, ki poteka od 23. do 30. septembra, je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi.

 

Slogan kampanje je #BEACTIVE (BODI AKTIVEN), njen cilj pa je razgibati Evropo. več informacij OKS

 

 

 

Kampanja je priložnost za povezovanje, združevanje in  vključevanje na evropski, nacionalni in lokalni ravni preko športa in telesne dejavnosti. Vrednote Evropskega tedna športa spodbujamo skladno s sprejetim Nacionalnim programom Dober tek, Slovenija  (programom o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje do leta 2025), s katerim želimo v Sloveniji vzpostaviti boljše prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

 

 

Nosilec kampanje Evropski teden športa je Olimpijski komite Slovenije, več informacij ,

V njej pa sodelujemo: Ministrstvo za zdravje RS, Ministristvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje z mrežo centrov za krepitev zdravja, Fakulteta za šport, športna društva in druge nevladne organizacije ter lokalne skupnosti.

 

Ministrstvo za zdravje je leta 2017 in 2018 v času Evropskega tedna športa v sodelovanju s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani organiziralo dva strokovna posveta "Kaj je zdrav šport mladih", ki smo ju namenili zdravju mladih športnikov. V okviru sodelovanja so nastala tudi priporočila za starše in trenerje o tem, kakšen je zdrav šport mladih, ki so zbrana v brošuri "Podprite svojega otroka športnika".

 

Letos bo ministrstvo v sodelovanju s Fakulteto za šport organiziralo strokovni posvet Soustvarjajmo okolje, ki spodbuja telesno dejavnost. Več informacij.