Skoči na vsebino

UPORABA AVTOMOBILA

Uporabnike avtomobilov spodbujamo h kombiniranemu prevozu. Tiste, ki prihajate iz drugih krajev, vabimo, da preizkusite različne možnosti uporabe kombiniranega prevoza (P+R parkirišč, kolesa in javnega avtobusnega prevoza) in da svoja potovanja načrtujete skupaj z drugimi potniki. Še ena možnost je uporaba kombiniranega prevoza (avto+avtobus/vlak+kolo+pešačenje).

 

Parkirišča P+R
Parkirišča P+R ponujajo možnost parkiranja na obrobju mesta Ljubljane na t.i. P+R parkiriščih, kjer je za ceno enosmerne vozovnice mestnega prometa uporabnikom parkirišča omogočeno dnevno parkiranje, v ceni parkiranja pa je vključena tudi povratna vozovnica mestnega prometa. Takšna parkirišča so na lokacijah Dolgi most, Ježica, Studenec in Center Stožice, Barje in Sinja Gorica (Vrhnika).

 

 večja slika

Parkirišča in parkirne hiše
V bližini ministrstva je nekaj garažnih hiš in urejenih parkirišč (Kongresni trg, Trg Republike, Trdinova, Tivolska idr.), ostala parkirišča pa večinoma ponujajo možnost zgolj kratkotrajnega parkiranja.

 

Električne postaje v okolici Ministrstva za zdravje
Električna postaja za polnjenje električnih vozil se nahaja pri Telekomu oz. za borzo, druga je na Miklošičevi cesti pri Delavski hranilnici.

Električne postaje se nahajajo tudi na vseh lokacijah parkirišč P+R.

 

 

 

 

Električne postaje v Ljubljani
Polnilnice(DC 50 kW/AC 43 kW):
• Kristalna palača (BTC City, Ljubljana)
Polnilnice (AC 22 kW):
• bencinski Servis Petrol Celovška
• parkirišče Kemijskega inštituta,  Hacquetova ulica 17, 1000 ljubljana
• pred objektom Termoelektrarne Toplarne Ljubljana, Verovškova 62,  Ljubljana
• pri trgovini Hofer,  Chengdujska cesta 1, Ljubljana