Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SODELOVANJE Z ORGANIZACIJO ZA EKONOMSKO SODELOVANJE IN RAZVOJ

 

Republika Slovenija je dne 21. julija 2010 postala polnopravna članica OECD, s čimer so se ji odprle možnosti za sodelovanje v okviru obstoječih struktur OECD ter z ostalimi državami članicami OECD, katerega poglavitni cilji so prenos znanja in izmenjava dobrih praks, aktivna vključenost v analitične študije, poročila, preglede (tako preko statističnih podatkov, kot tudi vsebinske obdelave slednjih), katerih rezultati so lahko koristna osnova za oblikovanje nacionalnih (in sektorskih politik), strategij ter tudi konkretnih ukrepov na posameznih vsebinskih področjih.

V nadaljevanju so navedene povezave do aktualnih spletnih strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije (kot nacionalnega koordinatorja za sodelovanje Slovenije z OECD) ter spletnih strani OECD, na katerih je mogoče najti številne informacije o že izvedenih ter tekočih aktivnostih te organizacije, objavljenih statističnih podatkih, publikacijah, študijah in analizah.

 

Osnovni podatki o OECD več

 

Pristopni proces Republike Slovenije več

 

Delovanje Slovenije, kot članice OECD več

 

OECD - Slovenia (splošne informacije) več

 

Povezave do spletnih strani OECD na teme s področja zdravstva, biotehnologije in kemikalij: