Skoči na vsebino

ČAKALNE DOBE

 

 

 

Pravilnik o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov

 


Od 3. septembra 2010 je v uporabi Pravilnik o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov, ki izvajalcem zdravstvenih storitev nalaga, da na svojih spletnih straneh objavijo čakalne dobe, odgovorno osebo za vodenje čakalnih knjig, podatke o čakalnih dobah pa morajo na IVZ sporočiti do 1.1.2011.

 

 

Čakalne dobe za posamezne zdravstvene storitve so objavljene na spletnih straneh izvajalcev zdravstvenih storitev in v čakalnicah izvajalcev, na spletnih straneh IVZ RS pa so objavljene NACIONALNE ČAKALNE DOBE, najkrajše čakalne dobe za posamezno zdravstveno storitev na nivoju države.

 

Pacienti lahko tako na podlagi pravice do proste izbire zdravnika in izvajalca zdravstvenih storitev izbere tistega, ki ima najkrajšo čakalno dobo.

 

 

Vsi pacienti, ki bi želeli ministrstvu posredovati pritožbe glede izvajanja pravilnika o čakalnih dobah, nam lahko pišete na naslov: cakalnedobe.mz(at)gov.si.

 

 

STATISTIKA - čakalne dobe in število čakajočih od 1. aprila do 1. avgusta 2011

 

 

Na ministrstvu mesečno izvajamo ANKETE glede čakalnih dob po posameznih javnih zavodih, kjer preverjamo najkrajšo čakalno dobo za določeno zdravstveno storitev.

 

 

Novinarska konferenca, MZ, IVZ in ZZZS: V letu dni se je dostopnost do zdravstvenih storitev občutno izboljšala, število čakajočih pacientov pa prepolovilo - novica in predstavitvi (16. 9. 2011)
 

 

Posvet o čakalnih dobah, 22. marec 2011 - prezentacije in urnik posveta

 

Posvet o čakalnih dobah, 3. december 2010 - prezentacije in urnik posveta