Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VODSTVO

Aleš Šabeder, minister za zdravje

rojen 4. 3. 1970, univerzitetni diplomirani ekonomist.


Diplomiral je na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer je pridobil poglobljena znanja s področja ekonomike poslovanja, gospodarskega prava, managementa, financ, finančnega poslovanja in drugih sorodnih področij. V svoji profesionalni karieri je zamenjal več vodstvenih položajev v različnih večjih slovenskih podjetjih, kot so Mercator, d. d., Petrol, d. d., in Semenarna Ljubljana, d. d. Delovne in strokovne izkušnje je nabiral tudi pri tujih podjetjih, ki imajo predstavništva v Sloveniji. Od 1. 1. 2018 do imenovanja za ministra za zdravje je vodil največji zdravstveni zavod v državi Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je organiziral delo, pripravil operativni in finančni načrt zavoda, temeljne poslovne politike, sanacijski program ter sodeloval pri pogajanjih z različnimi deležniki.
Tekoče se sporazumeva v angleškem, hrvaškem, nemškem jeziku in srbskem jeziku.
Razpoložljivi prosti čas rad preživlja v naravi, se ukvarja s športom. Zelo rad tudi bere, najraje zgodovinsko literaturo in biografije.

 

Državni zbor RS ga je 27. 3. 2019 imenoval za ministra za zdravje.

 

 

 

Dr. Tomaž Pliberšek, državni sekretar

 

Dr. Tomaž Pliberšek je po izobrazbi doktor znanosti s področja gradbeništva. Leta 2006 je doktoriral na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Mariboru. Svojo poklicno pot je pričel leta 2006 v Adria Airways kot namestnik vodje posadk. V letih od 2009 do 2019 je vodil več različnih projektov, med drugim je bil vodja projektne faze mednarodnega projekta Move, DEM, vodja projekta v okviru Fundacije za šport, vodja več različnih projektov na Fakulteti za gradbeništvo s področja letalstva, Loptreg, SmartLab, vodja komisije za promocijo na Fakulteti za gradbeništvo, LEA Spodnje Podravje.
Bil je tudi strokovni sodelavec v podjetju TMD Invest in svetovalec direktorja zavoda e-Zavod, sodeloval pa je tudi pri projektu regionalnega razvoja Gorenjske. Krajše obdobje je bil v letu 2011 Direktor Komunalnega podjetja Ptuj.

Dr. Tomaž Pliršek se poleg redna dela ukvarja z letalstvom. Od leta 1992 do leta 2006 je neprofesionalno vodil Letalsko šolo Aerokluba Ptuj.

Leta 2015 je bil imenovan za Direktorja občinske uprave Občine Naklo, kjer je bil zaposlen vse do leta februarja 2019, ko je postal Direktor občinske uprave Občine Radenci.

 

Vlada RS ga je 28. 3. 2019 imenovala za državnega sekretarja v Ministrstvu za zdravje.

 

 

 

Prim. Simona Repar Bornšek, državna sekretarka


Prim. Simona Repar Bornšek je leta 1994 zaključila Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani in nato opravila specializacijo s področja družinske medicine. Od leta 1996 do leta 1998 je bila zaposlena  v Zdravstvenem domu za študente. Od leta 1999 je zaposlena v Zdravstvenem domu Ljubljana, sprva kot družinska zdravnica, od leta 2011 pa tudi kot predstojnica enote Vič Rudnik ZD Ljubljana in je pred nastopom funkcije državne sekretarke vodila enoto z 250 zaposlenimi.

 

Poleg dela v referenčni ambulanti družinske medicine je opravljala tudi mentorstvo študentom in specializantom družinske medicine, na Zdravniški zbornici Slovenije je bila mediatorka. Ima tudi bogate izkušnje na področju kakovosti, bila je del  ekipe presojevalcev v sistemu vodenja kakovosti v ZD Ljubljana.