Skoči na vsebino

DOBER ZGLED JE NAJBOLJŠA PREVENTIVA

 

 

 

VIDEO

 

 

"Otroci nas gledajo. Otroci nas posnemajo. Dober zgled je najboljša preventiva."

To so dejstva in to je apel akcije osveščanja, ki jo  ministrstvo za zdravje vodi v letu 2015. Z njo se pridružujemo vseevropski akciji Pompidou Group in Sveta Evrope s partnerji.

 

Vsak odrasel je že bil v situaciji, ko je bil otrokom dober ali slab zgled. V želji, da bi bil naš zgled v bodoče čim boljši, informacijo o akciji in povezavo na video posreduj naprej tudi ti - svojim najbližjim, prijateljem, znancem in poslovnim sodelavcem.

 

Vsak klik na video šteje in naj res velja: Dober zgled je najboljša preventiva!

 

 

 

Prvi del akcije (14. januar - 31. januar 2015)

Akcijo smo pričeli 14. januarja na konferenci o alkoholni politiki, kjer smo prvič predvajali poslovenjen video, ki je od tedaj viden tudi na YouTube kanalu ministrstva za zdravje in na spletni strani ministrstva. V preteklem tednu smo k akciji osveščanja pritegnili državno upravo - na spletnih straneh ministrstev in Vlade RS je nameščen banner, ki usmerja na video. Akcije s tem močnim sporočilom bomo ponavljali skozi leto, tokratno pa bomo končali z obeležitvijo dneva brez cigarete.

 

Video bo od 1. februarja do poletja viden tudi na vseh monitorjih v čakalnicah javnih zdravstvenih zavodov (v bolnišnicah in zdravstvenih domovih).