Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SLOVENIJA PIHA 0,0

               

Facebook Slovenija piha 0,0 

 

 

ALKOHOL prispeva k večjemu tveganju za nastanek prometne nezgode.

 

Slovenija piha 0,0 je usklajena preventivna akcija Ministrstva za zdravje, Policije, Javne agencije RS za varnost prometa in inšpekcijskih služb, strokovnih institucij, nevladnih organizacij.

 

Alkohol, prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nezgode. Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna ob petkih in sobotah in v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah. Gledano po obdobjih preko leta, pa so najbolj problematični pomladno-poletni meseci ter obdobje martinovanja in prednovoletni čas.

 

V zadnjem desetletju smo na področju varnosti cestnega prometa v Sloveniji dosegli napredek. Število smrtnih žrtev in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah je zmanjšano. Različni organi in organizacije še naprej poskušamo odpraviti najpogostejše vzroke prometnih nesreč, kot so vožnja pod vplivom alkohola, neprilagojena hitrost, neuporaba varnostnega pasu in podobno.

 

 

Dosedanje preventivne akcije

 

 

Termini izvedbe v letu 2019:

  • od 3. do 9. junija 2019
  • od 4. do 10. novembra 2019
  • od 2. do 31. decembra 2019