Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PODELITEV NAZIVA PRIMARIJ

Naziv primarij se podeli kandidatu, ki izpolnjuje pogoje predpisane z Zakonom o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 23/05 – uradno prečiščeno besedilo, 15/08 – ZPacP, 23/08, 58/08 – ZZdrS-E, 77/08 – ZDZdr, 40/12 – ZUJF in 14/13)  za njihovo dolgoletno in uspešno zdravstveno-vzgojno, organizacijsko in strokovno delo, na podlagi Pravilnika o podeljevanju naziva primarij (Uradni list RS, št. 6/93 in 113/00).

 

Zakonodaja:

Pravilnik o podeljevanju naziva primarij (Uradni list RS, št. 68/17)


Navodilo za pripravo predloga:

Navodilo za pripravo predloga za pridobitev naziva primarij

 

Vloge za pridobitev naziva primarij kandidati posredujejo po pošti na Ministrstvo za zdravje (komisija za podelitev naziva primarij), Štefanova 5, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov gp.mz(at)gov.si

 

Predloge je možno posredovati komisiji skozi vse leto, najkasneje do 31. decembra za podelitev v prihodnjem letu. Komisija bo obravnavala le popolne vloge, ki so v skladu s Pravilnikom o podeljevanju naziva primarij in Navodili za pripravo predloga za pridobitev naziva primarij.